Husliv och villaliv

villalivet är livet

kostnad för att bygga pool

- Posted in Trädgård by

Funderar på vad det kostar att bygga pool

Nu börjar poolsäsongen gå över för det här året. Så frågan är om mina tankar att köpa en pool kanske ligger lite fel i tiden, jag kanske är för sent ute?

Jag har länge drömt om att bygga en pool men frågan är vad det kostar.

Jag antar att det många svar på den frågan beroende på vad man vill ha och vilka förutsättningar man har på tomten.

Jag vet ju att bygga en pool är en stor kostnad. Men frågan är hur mycket det skulle kosta med allting inräknat.

Varför funderar jag då på att bygga pool?

Jo. för vi människor mår bra av att vara nära vatten, det är därför hus med havsutsikt är dyrare än hus utan detta. Jag tror att detta är något som ligger i vårt DNA, tillgång till vatten är en förutsättning för att vi ska överleva.

Om man då har en pool att titta ut över från huset så kommer det att skapa en bra känsla tror jag.

Och med en pool hemma så minskar behovet av att åka på badsemester.

Men, frågan kvarstår dock, vad kostar det egentligen att bygga en pool?

Som tur är hittade jag en bra sida på nätet som går igenom exakt vilka kostnader det finns när man ska bygga en pool. Sidan går igenom vilka olika typer av pooler det finns och vad de kostar, vilka tillbehör man behöver, och vad installationen kan gå på.

Faktum är att jag fick svar på det mesta på den sidan så om du också funderar på vad det skulle kosta att bygga en pool så kan jag rekommendera dig att besöka den sidan.

Det är dags att skaffa nya fönster till vårt hus i Stockholm

Vi har köpt ett hus i Stockholm som har gamla fönster, dessutom tvåglasfönster och tvåglasfönster är inte direkt energieffektiva. Då våra fönster dessutom är rätt slitna så är de inte roliga att titta på.

Så vi bestämde oss för att nu är det dags att sänka våra elräkningar, köpa nya fönster och fått ett nytt och fräscht utseende på huset. Eftersom vi bor i ett trähus ser vi fram emot att köpa aluminiumfönster med träpanel på för att det ska passa in i hur vårt hus ser ut.

Det är viktigt att det finns tillräckligt med aluminium i fönstret för att hålla det stabilt, men jag vill också att det ska se bra ut och då behöver aluminiumramen vara täckt med trä.

Frågan är vilket fönster man ska köpa. Det finns ju exempelvis inåtgående fönster, utåtgående fönster och fönster som går att fälla/vinkla på. Så frågan är vilken man ska välja.

Jag funderar på att köpa passivhusfönster till vårt hem eftersom energieffektiva fönster sänker uppvärmningskostnaderna. Jag tror att passivhusfönster verkligen kan sänka våra elräkningar, särskilt på vintern.

Jag har kikat lite på Ekstrands sortiment av fönster och de verkar ha bra kvalité. De har även en filial i Stockholm där man både kan titta på deras utbud av fönster i deras utställning och de kan också hjälpa till med fönsterbyte om man vill ha hjälp med det.

Fönster till vårt hus i Stockholm