Husliv och villaliv

villalivet är livet

Golvslipning Sandviken

- Posted in Renovering by

Golvslipning i Sandviken blir som nytt golv

I vår villa har vi fantastiska trägolv i alla rum och vi älskar dem. Golvet var bland det första man lade märke till när man klev in genom ytterdörren när man kom till visningen den där historiska dagen då vi föll pladask för huset som var till salu, som vi köpte.

Nu har vi bott här ett år och för ett tag sedan anlitade vi ett professionellt golvföretag som utför golvslipning i Sandviken där vi befinner oss. De utför även golvläggning, flytspackling, EPS-gjutning och Epoxigolv. Vi visste inte hur vi skulle tackla jobbet att fixa golven så det blev som nya, behövde vi byta dem för att de kanske inte var "friska" undertill eller var det bara att slipa dem? Vi ville att det skulle bli rätt och anlitade alltså en golvfirma och de var snabba att komma ut till oss och göra sina kontroller.

Det visade sig att golvslipning skulle räcka bra och att slutresultatet skulle bli fantastiskt. Och det blev det verkligen, alla rum på markplan fick sig ett rejält lyft, det är ju trots allt här nere som all trafik sker och under åren har de nötts ordentligt. Uppepå är de fortfarande fina och vi har behandlat dem med rätt produkter för att bevara dem.

Du som funderar på dina golv så är det bra att veta med sig att det är billigare att slipa dem än att byta dem om det går. Firman vi anlitar slipar både golv och trappor och de rekommenderar att man slipar var 10-15 år beroende på behov och hur utsatta golven och trapporna är.

Vi gillar dessutom heltäckningsmattor och i vårt sovrum har vi valt att lägga denna så kallade textilmatta. Heltäckningsmattor är en bra lösning skriver firman på sin hemsida, de ger ett ombonat och varmt intryck och har fått ett lyft och är åter igen populära, framförallt i sovrum. I dessa tider med höga energiskostnader så kan heltäcknignsmattor vara en del av lösningen att hålla rum varma.

På tal om kostnader; alla privatpersoner som anlitar golvläggare och får bland annat golvslipning utfört i hemmet får komma ihåg ROT-avdraget som påverkar kostnaden på ett bra vis.

Ha det bäst!

riktigt bra golvslipning i sandviken

Trädgårdsskötsel Halmstad

- Posted in Trädgård by

Trädgårdsskötsel i Halmstad för företag och hushåll

Så, villan var byggd och mark och trädgård färdigställd och hela livet låg framför oss. Det är en viss känsla med att ha nytt allt. Mycket tacksam och tar det inte för givet, jobbat och ja, slitit, oss till detta ändamål som är startskottet och språngbrädan för livets alla aktiviteter. Jobb, skola, fritid och planer som finner sina platser mellan allt. Med ny villa tänkte vi att då behövde vi inte lägga en massa dyrbar fritid på det. Städa gör man ju alltid men nytt är nytt och det håller länge, med lite underhåll då och då.

Ack vad vi felbedömde trädgårdsskötsel. Måhända att hela den biten går i dvala under vintern med vi har vår, sommar och höst och det krävs idogt arbete för att hålla allt i gott skick. Stor trädgård innebär många träd, buskar, rabatter och gräs, gräs, gräs. Robotgräsklipparen var en mycket god investering fast allt annat som skulle göras åt upp nästan all vår tid helger som kvällar under de månader som inte var vinter.

Vi fick helt enkelt leta efter någon på nätet som marknadsförde sig inom trädgårdsskötsel i Halmstad. Och vilken tur vi har haft! Firman vi har anlitat är ett alltjänstföretag som jobbar i Halmstad, Hylte och Gislaved. De har lång erfarenhet av det mesta inom alltjänst och kan verkligen sin sak.

Professionell trädgårdsskötsel i Halmstad står det på deras hemsida och de utvecklar vad de gör:

Löpande trädgårdsarbeten Tillfälliga trädgårdsarbeten Trädfällning Trädbeskärning Stubbfräsning Markarbeten – diverse trädgårdsarbeten såsom nyanläggning, justering av gräsmatta, markstensanläggning m.m. Stensättning Plattläggning Snöskottning & halkbekämpning Belysning utomhus på fastigheter, parkträd mm Diverse alltjänster

Dessutom förtydligar de att skulle där saknas något på listan som man behöver hjälp med så är man välkommen att kontakta dem och höra om de kan hjälpa med något specifikt, troligen kan de det så det innebär att de är flexibla och självsäkra att de bemästrar det mesta och har kapacitet oavsett uppdrag.

Vidare skriver de att när man anlitar dem för trädgårdsskötsel har du möjligheten att finansiera en del av kostnaden via rotavdraget. Avdraget gäller för fakturerad arbetskostnad. 30% av arbetskostnaden upp till en viss summa gäller. Och inte minst, deras berömda och omtyckta serviceavtal. Vad innebär det? Jo, med ett serviceavtal kan de anlitas för översyn av tak och fasad, vattenavrinning och hängrännor. På så vis har man kunskap och trygghet vad gäller takets och fasadens skick. Ett serviceavtal med dem är ofta efterfrågat och det är en mycket omtyckt tjänst bland deras befintliga kunder (så sant, vi är en av dem!). Utöver tak och fasad erbjuder de även serviceavtal för mark och trädgård, fastigheter eller enligt kundens önskemål. Vi rekommenderar att anlita dem för det mesta och framförallt för trädgårdsskötsel som de utför i Halmstad, Hylte och Gislaved. Vi har massor av fritid nu när våren, sommaren och hösten bjuder på aktiviteter man vill göra. Lycka!

trädgårdsskötsel halmstad

Pool halmstad

- Posted in Trädgård by

Funder du på att skaffa pool i Halmstad?

Har tiden kommit då du har bestämt dig för en pool i Halmstad?

Du kanske har som vi, länge längtat efter egen pool. Du har nog kollat vad som finns på poolmarknaden och vad som är nytt i branschen. Likt oss har du kanske grannar som har skaffat pool. Du kanske hör glädjeskri från barn och vuxna som befinner sig i sina pooler. Svetten pärlar sig i pannan när solen gassar på och till slut slår man till och börjar med att ringa en och annan leverantör för pool i Halmstad. Det var så i alla fall vår resa begav sig. Nu är det våra glädjeskri och plask som man hör i området så snart vi får chans och hoppar i vår vackra, svalkande "stora blå" som vi kallar vår pool, vår bästa investering på mycket länge.

Vi valde en poolleverantör som är lokalt belägen (nån mil från oss) som hjälper folk att köpa pool i Halmstad med omnejd. De håller riktigt bra priser (som är rätt avgörande för oss OM man inte tummar på kvalitet som också är viktigt) för att de kan. Hur? Jo, de har valt att ha sitt lager och showroom ute på ett industriområde som innebär att de har lägre hyra och kan med det alltså erbjuda bättre priser. Utan att tumma på kvalitet, utan det är samma fast till lägre pris.

Vi upplevde företaget på ett positivt vis. De har enorm servicekänsla och brinner för att leverera livskvalité till sina kunder. Det är kul med pool och det är tydligt att de gillar att jobba med människor, pooler, spabad och mer. Det ska vara kul att skaffa pool menar de och vi kan bara instämma. Det är en dröm som förverkligas och barnen tyckte det var lika spännande och började kolla efter badkläder och coola leksaker och prylar som passar i en pool. Själv letade jag efter solsängar som jag sedan placerade snyggt vid sidan av poolen. Mannen kom på den eminenta idéen att man måste ha en pizzaugn vid en pool och vips så var det ett faktum.

Vi kände oss i trygga branschvana händer, Vi fick all hjälp vi behövde, från första kontakten där vi hade tusen frågor till den pool som nu är på plats. Självklart har vi även köpt till ett pooltak, håller poolen ren och är en säkerhetsåtgärd så att inga obehöriga med simfötter tar sig in, det kan vara lockade helt klart hahahaha!

Utöver pooltak kan man även köpa spabad och swimspa och även en massa tillbehör för alla pooler, spabad mm. Förresten, vet du vad ett swimspa är? Jo, det är en ny pool som jag inte visste fanns. Den är en kombinerad pool och spa och ger fantastiska möjligheter för alla. Tex barnfamiljer där barnen har kul i pooldelen och föräldrarna chillar i spadelen. Dessutom kan man motionsimma i dessa pooler då de kommer med motström: du simmar och simmmar utan att komma nånstans fast får världens kondition och träning - hur bra som helst!

Vi rekommenderar verkligen en pool i Halmstad och kom ihåg att välja rätt företag som levererar kvalitet i alla led. Vi rekommenderar också att man gör sin hemläxa och kollar runt och precis som oss så tror jag att ni landar i samma val av leverantör som vi.

Ha det så skönt i din nya pool, värt varenda krona!

Pool Halmstad