Husliv och villaliv

villalivet är livet

Toppklass på vitvaruservice

Hjälp vår diskmaskin löper amok! Så lät min man när han kom springandes in i vardagsrummet härom veckan. Min man hade råkat hälla i diskmedel i diskmaskinen och inte så lite heller. Det kom en massa bubblor ur den och läckte ut på golvet. Proppen gick med. Det var mörkt och kaos i vårt kök. Vi bytte propp och började torka upp på golvet efter all vatten och bubblor. Jaha vad skulle man göra sen?! Vi vågade inte sätta igång den igen, ifall det skulle börja ösa ut vatten med bubblor.

Jag hade sparat numret till en jättebra hushållsmaskinservice företag här i Göteborg som vi använt oss av innan och var väldigt nöjda med. De skulle precis stänga men lovade att komma så fort de kunde dagen efter. Vilket de också gjorde. Mannen som kikade på vår diskmaskin var väldigt kunnig och duktig. Han visste precis vad han skulle göra. Kanske inte är helt ovanligt att detta händer.

Efter lite över en timme kom han in till mig och berättade att diskmaskinen fungerar igen. Så glad och lättad jag blev. Då slipper vi stå och diska för hand. Så roligt är det ju faktiskt inte. När man är van vid diskmaskin är det inte kul att gå tillbaka till att diska för hand. Sen är jag otroligt glad över att vi slipper köpa en ny diskmaskin. Det går ju på några tusen. Pengar man kan göra nått annat roligt med.

Sen dess har diskmaskinen fungerat perfekt igen. Inga mer bubblor eller mer proppar som gått. Så himla nöjda över hjälpen av vitvaruservice företaget igen. Ännu en gång har de bistått med bra och snabb service. Bor ni i Göteborg och själva behöver hjälp med några av era vitvaror/hushållsmaskiner så kan jag starkt rekommendera Göteborgs kyl & frys.

Göteborg kyl & frys hushållsmaskinservice

Garageinfart Varberg

- Posted in Hus & Hem by

Garageinfart i Varberg - snart har vi ett fint hem

Det går verkligen framåt med vårt husbygge här i soliga Varberg. Nu är nästan allt på plats och vi räknar med inflytt om ca 4 veckor. Det sista håller på att falla på plats. Vi har nu bestämt oss för vad för typ av garageinfart i Varberg som vi ska ha. Det finns många grejer att tänka på när man väljer vilken garageuppfart som man väljer. För mig är det viktigt att det passar vår stil samt att det är estetisk tilltalande, så vårt val är att ha en stenlagd garageuppfart.

Att lägga marksten till vår garageinfart är ett ganska stort projekt om man väljer att göra det själv. Det finns företag som bygger garageinfart här i Varberg, men om man vill göra det själv kommer jag med lite tips.

Först måste du gräva ytan för din marksten. Det allra lättaste sättet är att markera linjerna med exempelvis sprayfärg, du kan också använda ett snöre som man fäster på pinnar där du tänkt att gräva. När du har gjort detta kan du börja gräva! Mitt tips om du har en större yta är att använda en grävmaskin. Tänk på ryggen! Det räcker med ca 15-25 centimeter. Men det beror ju på vilken typ av sten du ska. Vattenpass är något jag också rekommenderar så du får en jämn yta.

Nu när du har grävt ska du rulla ut fiberduken. Detta går relativt snabbt men det är viktigt att du gör det rätt. Dukens uppdrag är separera bärlagret från jorden, som en markavskiljare.

Med duken på plats är det dax för att lägga ett lager med stenkross eller bergkross. Jag rekommenderar 0-32mm bergkross och till detta behöver hyra en markvibrator. Dem jämnar ut bärlagret. Tänk noga ut hur mycket bergkross du behöver, underlaget sjunker med ungefär 15% när du använder vibbran.

När detta är gjort börjar det roligaste - nu kan du börja lägga marksten. Börja uppifrån och arbeta nedåt, sida till sida och rad för rad.

Detta var väldigt kortfattat hur man lägger marksten och det är så vi kommer göra när vi gör vår garageinfart. Självklart skulle det vara lättare ifall man anlitar någon som bygger garageinfarten åt oss, men jag gillar utmaningar!

transportcentralen hjälper dig att bygga garageinfart i Varberg