Husliv och villaliv

villalivet är livet

Ventilerade golv

- Posted in Renovering by

Dags för ventilerande golv hemma

Vi har precis köpt ett nytt hus och nu tycker jag mig känna en konstig lukt i källare. Det är ingen stark lukt, men tillräckligt för att jag ska reagera och tycka att det är jobbigt. Kan det vara så att det lätt kan få en förhöjd fukthalt. Vi kände ingenting när vi var på visning. Kanske bara är ibland detta problem uppstår.

Jag Googlade lite om detta och kom fram till en hemsida där man kan beställa ett golv som är ventilerande. Detta ventilerande golv kan ta bort problem med fukt och dålig lukt. Det här golvet skapar en luftspalt ovanför golvet som sedan ventileras. Luften i rummet ska då sugas ner i utrymmet under golvet och föras ut via ett rör ut ur huset. Låter helt otroligt tycker jag. Har aldrig hört talas om nåt liknande innan jag hittade det på denna hemsidan.

Golvkonstruktionen ska tydligen göra så att inomhusluften strömmar i en spalt mellan golvet och betongplattan med hjälp av en mekanisk drivkraft. Det håller då golvet torrt och för bort den dåliga luften. Detta kan ju helt klart vara något att köpa för vår källare. Vårt golv står på betongplatta. Kanske i vilket fall som helst kan vara bra med ett sånt här ventilerande golv för att motverka uppkomsten av mer fukt. Lika bra att passa på att fixa detta innan man fyller huset med en massa saker. Skönt att fixa så mycket som möjligt innan man är helt inflyttad. Att förebygga sitt hus mot fukt är ju en god investering.

Tror bestämt att jag ska höra av mig till detta företaget för att få mer information och kanske boka ett hembesök. Dom fanns bland annat här i Borås, vilket är smidigt med ett lokalt företag. Bra tydlig hemsida med mycket information hade dem med vilket jag uppskattar. Ska bli intressant att se vad dom har att säga.

Ventilerade golv mot fukt och dålig lukt

Personlig assistans Malmö

- Posted in Ingen kategori by

Min syster behöver personlig assistans i Malmö

Jag måste bara dela med mig om en historia om min syster. Hon är i behov av assistans då hon har en stor varaktig funktionsnedsättning och sitter i rullstol. Exakt vad det är hon har för sjukdom ska vi inte gå in på för hennes skull.

Hon har precis fyllt 20 år och fått en lägenhet. Hon vill kunna klara sig själv så mycket det bara går och vara självständig. Men vissa saker kräver assistans, hon kan inte göra allt själv hur mycket hon än själv vill. Vi står varandra väldigt nära och ville gärna hjälpa henne hitta nån bra assistans firma. Ville hitta det bästa åt min kära syster.

Började Googla runt på assistans firmor i Malmö där vi bor och hon även fått sin lägenhet. Hittade en firma som hette Furuboda assistans som har kontor i bland annat Lund. Läste runt på deras hemsida och fick en bra känsla. Kontaktade dem för mer information och blev så trevligt bemött. Den bra känslan fortsatte att infinna sig.

Det slutade med att vi anlitade denna firma och vi kunde inte vara mer nöjda över detta. Min syster och hennes assistent är otroligt nära varandra. De har mycket att prata och hittar en sån otrolig glädje i vardagen. De hittar på mycket tillsammans och min syster är så glad och nöjd med sitt liv. Det har vi denna underbara assistent att tacka för.

Kan verkligen rekommendera detta assistansbolag för personlig assistans i Malmö. Det är inte första gången jag har hört talas om en lyckad relation med assistenter som kommer från just den assistansfirman. De verkar vara duktiga på att hitta bra kompetent personal. De verkar över hela Skåne, Blekinge och Växjö-området.

Min syster kan nu leva ett bra liv med jobb och lägenhet. Assistenten gör detta möjligt för henne. Tur att det finns att tillgå. Min syster är så glad över att hon kan bidra till samhället trots sin funktionsnedsättning och leva ett bra liv.

Bra personlig assistans i Malmö