Husliv och villaliv

villalivet är livet

Solpaneler i Halmstad

- Posted in Hus & Hem by

Installera solpaneler Halmstad

Solpaneler, det känns som om det ligger i tiden nu. Vi har länge gått och funderat på att installera detta på vårt hus. Det känns som en god investering och nästa steg att göra på vårat hus. Jag är väldigt miljömedveten och detta känns som ett bra alternativ som är miljövänligt. Att som hus kan vara självförsörjande känns bra och nu när elpriserna är så höga så känns detta extra aktuellt.

Jag har hört att tekniken har kommit långt vad det gäller solpaneler. De är väldigt mycket mer effektiva nu än vad de var förr. Sen hörde jag även att man kan dra av det på ROT-avdraget samt att man kan ansöka om investeringsstöd från staten när man installerar solpaneler. Jag hittade en sida här på nätet som hade väldigt bra information om solpaneler. Företaget hette Sydpumpen VVS AB, klicka här för att komma till sidan jag pratar om. Vi bor på västkusten, i Halmstad. Denna sidan jag hittade massa bra information på var verksamma i just Halmstad. Hur perfekt är inte det!

Jag började fråga runt bland vänner som har solpaneler och frågade vem som hjälpt dem installera deras solpaneler. Det visade sig att flertalet av dem hade anlitat just Sydpumpen VVS. De var jättenöjda med arbetet, priset och installationen. De berättade även att man får 10-års garanti på solpanelerna. Jag tror bestämt att vi ska kontakta dem och boka ett hembesök. Nu har jag hört så mycket gott om dem så jag är övertygad om att detta är firman för oss. Ska bli intressant att få höra mer om solpaneler och våra förutsättningar när de kommer på hembesök. Hur mycket vi kan spara på el-kostnader samt hur effektivt det är med solpaneler. Hoppas Sydpumpen kan komma snart så vi kan sätta igång med detta fortast möjligt.

solceller installera solpaneler Halmstad Sydpumpen VVS AB

VVS i Karlskoga

- Posted in Hus & Hem by

Vi anlitar ett företag som gör allt inom VVS i Karlskoga

Som husägare brukar nya "uppdrag" överraska oss med jämna mellanrum. Överraskningar som en värmepump som slutar medverka på ett optimalt vis, en kran som börjar droppa, en diskmaskin som krånglar, en wc-stol som har sett bättre dagar och så vidare. Det känns då väldigt bra att kunna anlita samma rörmokare på samma rörfirma som alltid, i vetskapen att de kommer ut och fixar inom en bra tidsram.

VVS, som står för värme, vatten och sanitet, är ett stort område och ett område som kräver rätt kompetens. Man ska alltså inte själv göra det mesta som ingår i den branschen. Nåväl, att fixa en droppande kran kan gå an men resten måste göras av proffsen. Delvis för att mycket av det som görs är under golv och bakom väggar där rören är dragna (precis som med elen) och för att försäkringen skall gälla skall VVS jobb utföras av behöriga. Då har man även tryggheten att veta att allt är i sin ordning. Dolda fel gillar ingen med dyr fastighet.

På tal om ekonomi, ROT-avdraget gäller i många fall när man anlitar en rörfirma som ska utföra rörarbeten mm i bostaden. Läs på om den biten på skatteverkets hemsida eller fråga din VVS-montör direkt.

Vår rörfirma gör det allra mesta inom VVS i Karlskoga och de har hjälp oss med vårt värmesystem här hemma, renoverat vårt gamla badrum och även byggt nytt badrum uppepå som vi tyckte vi behövde, de har utfört diverse vvs-installationer, bytt svärföräldrarnas panna, och jobbat på vårt företag med så kallat industrimontage och ventilationen där. Summerar man det hela så har vi hittat en professionell partner som hjälper oss med allt inom värme, vatten, sanitet, rörarbeten, värme, kyla, rörarbeten och inte minst, service och reparationer vid behov, både hos oss, på vårt företag och hos släkt och vänner.

Branschen förändras ständigt på många vis och de håller sig ständigt uppdaterade med det senaste för att tillgodose deras kunders behov och önskemål. Oftast är det det estetiska i bla badrum som följer modets svängar, fast i grunden där under golvet och bakom väggar, är rördragning ungefär som alltid.

vvs karlskoga

Bra websida med konstblommor

- Posted in Inredning by

Konstblommor till ditt hem

Nu börjar våren komma. Knoppar blommar ut och bina surrar utanför mitt fönster. Helt underbart! Jag verkligen älskar våren och sommaren. Något som jag inte älskar är att ta hand om allt det grönskande och blommor. Att ha blommor inomhus ger verkligen vardagsrummet och andra rum det där lilla extra, Men jag tycker det är så tråkigt och sorgligt när blommor vissnar. Jag är inte jättebra på att ta hand om de heller så de lever inte lika länge som de ska. Ni kanske känner igen er i detta? Man får ju en liten påse med pulver som man kan hälla ner men jag tycker ändå inte det hjälper, de bara vissnar. Hur gör man när man snittar blommorna? Vart och när ska man snitta blommorna? Jag kan ingenting om det - och jag har inget intresse för att lära mig heller!

Jag är nu på jakt efter fina konstblommor. Det finns kopiösa mängder med konstblommor att välja mellan men jag vill att de ska se äkta och naturtrogna ut. På så sätt kan jag ha vackra blommor året runt, utan att behöva sköta om de och vill ledsen när de vissnar! Jag har hittat en sida som jag verkligen gillar, där finns flera olika konstblommor, både stora och små. Jag beställde hem både rosor och orkideer. Jag måste säga att de ser fantastiska ut och även min väninna Berit trodde att konstblommorna var äkta! Nu står blommorna i vardagsrummet och i köket och jag tycker att de fulländar rummet. Nu sitter jag och kikar på vad mer för konstblommar jag ska införskaffa mig, kanske lite rosor till sovrummet? Det skulle min make Åke tycka om. Han älskar rosor men är allergisk. Det är ju så romantiskt med blommor och kan verkligen krydda till livet i sängkammaren lite.