Husliv och villaliv

villalivet är livet

Takläggning i Halmstad

- Posted in Renovering by

Vi bestämde oss för en professionell takläggare i Halmstad

Vi bor i Båstad och för ett tag sedan bestämde vi oss för att byta taket på vår gamla villa som gått i arv i flera generationer. I resultatlistan på nätet vid sökning fanns där många takläggare och det var i början väldigt svårt att veta vem att välja. Naturligtvis förhörde vi oss bland grannar, släkt och vänner och till slut bjöd vi in några takföretag för att offerera oss.

Priset i sig var inte helt avgörande, utan vi var ute efter helheten som presenterades för oss. Med helheten menar vi kommunikationen, bemötandet, deras pitch så klart, historia, erfarenhet, materialval, planering, tillgänglighet, effektivitet och inte minst engagemang samt naturligtvis referenser som vi kunde kontakta. Efter noga övervägande blev vårt val en takläggare i Halmstad som gav oss ett mycket gott helhetsintryck.

De erbjuder sina tjänster inom hela Halland och välkomnade även uppdrag i Båstad som ju ligger i Skåne, fast väldigt nära länsgränsen och det var bra. Snabbt tar de sig till oss via E6:an så det var inga problem sa de och tillade att de är ofta i Båstadstrakten. Faktum är att flera grannar hade anlitat dem och vi fick möjligheten att hälsa på och se med egna ögon de fina slutresultaten samtidigt som vi fick veta hur grannarna upplevde hela processen, kommunikationen och allt annat som ingår vid läggning av nytt tak.

Det slutgiltiga avgörandet var deras löfte om att de står för kvalitet och deras ständiga mål är att alltid lämna deras arbeten med nöjda kunder. Som uppdragsgivare / kund är vi öppna och samarbetsvilliga utan omöjliga krav, vi vill helt enkelt ha en öppen dialog med transparens genom hela processen så att vi vet vad som gäller och vad vi kan förvänta oss sedan lämnar vi över till experterna som levererar kvalitet och hållbarhet med snygg finish. Med en villa i utsatt läge på kusten i Båstad är ett starkt och tåligt tak vad vi beställde och fick. Hållbart och vackert i många år framöver, ett mycket gott skydd för villan som gått i arv och som fortsätter sin resa med kommande generationer som tar över så småningom.

experter inom takläggning i halmstad

Energiborrning Borlänge

- Posted in Hus & Hem by

Energiborrning för bergvärme i Borlänge

Att skaffa bergvärme har aldrig varit så aktuell som det är just nu för oss. Elpriserna är helt galet dyra nu och vi måste hitta ett annat sätt att värma vårt hus på. Bergvärme är uppvärmningssättet för oss har vi konstaterat. Vi tror att vi har väldigt goda förutsättningar för detta då vårt hus ligger på ett landskap med mycket berg.

Vi behöver att detta sker ganska snart. Det måste vara klart innan det blir för kallt ute. Vi läste att man kan reducera uppvärmningskostnaderna upp till 75 procent. Perfekt nu när elen är så dyr! Bergvärme är mycket mer naturvänligt än annan uppvärmning är med och det tycker vi verkligen om. Det finns många positiva egenskaper med bergvärme jämfört med många andra uppvärmningssätt.

Vi forskade runt bland de olika firmorna som utför borrning för bergvärme i Borlänge. Frågade även andra som har skaffat bergvärme till sitt hus vilka de anlitat och om de var nöjda. Det var en firma som hela tiden dök upp samt verkade ha mest nöjda kunder. Det var Mora brunnsborrning. Vi bestämde oss för att kontakta just dem och att boka ett hembesök.

När de var hemma hos oss berättade de att vi hade otroligt bra förutsättningar för just bergvärme till vårt hus. Han som besökte oss var otroligt erfaren och kunnig märkte man. Han berättade att firman funnits sedan 80-talet och antalet hushåll de installerat bergvärme i är otroligt många.

Vi bestämde oss för att anlita just denna firman. Efter ett bra besök plus alla bra ord vi hört om dem när det kommer till just bergvärme övertygade oss. Det känns tryggt att anlita dem för vår borrning. Det är ett stort och viktigt projekt för oss och då vill man ju ha de bästa. De kommer redan om två veckor och sätter igång med arbetet. Det blir perfekt inför hösten. Vi ser otroligt mycket fram emot detta och det kommer att göra under för vår elkostnad denna vintern.

energiborrning Borlänge bergvärme Mora brunnsborrning

Köpa flismaskin

- Posted in Hus & Hem by

Flismaskin till tomten

Jag har precis fått höra om en underbar maskin som hade underlättat mycket i vår frodiga trädgård. Det är en maskin som heter flismaskin. Denna flismaskin flisar ner allt från grenar, kvistar, buskar till löv och kronor från träd. Vi har en väldigt stor trädgård med mycket buskar samt träd. Det blir väldigt mycket att slänga varje vår och sommar när vi rensar och klipper i trädgården. Med denna flismaskin kan man istället mala ner allt och återbruka det i trädgården.

Om man flisar grövre delar av träd och buskar blir fliset lite grövre och perfekt att ha som täckbark i rabatter och runt träd. Flisar man däremot mindre delar, som kvistar, grenar och löv är det jättebra att lägga i komposten eller som näring i rabatterna. Så otroligt bra att kunna återanvända trädgårdsavfall från trädgården istället för att åka och slänga det. Man sparar tid och det är bättre för naturen.

Letade efter en bra återförsäljare av flismaskiner på nätet och hittade en återförsäljare som verkade väldigt bra samt kompetent när det kommer till sådana här maskiner. Jag vill inte köpa av en stor kedja och sen inte få hjälp när något krånglar med maskinen. Behöver man göra service på flismaskinen är det skönt att köpa av en återförsäljare som även utför det. Just en sådan återförsäljare hittade jag. Stället heter Giddes maskin AB och utför service samt reparationer av en massa olika maskiner, inklusive flismaskiner. Köper man genom honom kan man även få den levererad hem samt en demonstration på hur man använder maskinen. Det kallar jag bra service!

Saken var klar, honom ska jag köpa min flismaskin av. Känns tryggt och bra tycker jag. Ska bli spännande att få använda denna flismaskin. Älskar tanken av att återbruka trädgårdsavfallet istället för att slänga det. Vilket bra kretslopp! Nu ska jag bara bestämma mig för vilken modell som är bäst för just oss. Ska nog slå honom på Giddes en signal och se vad han rekommenderar. Alltid bra att prata med ett proffs om sånt innan man bestämmer sig för en maskin.