Husliv och villaliv

villalivet är livet

Vattenburen Golvvärme

- Posted in Hus & Hem by

Golvvärme på ingång!

Nu är äntligen stunden kommen! Efter flera år av velande och frusna fötter är vi till slut överens om att vi hädanefter ska kunna springa runt barfota i vårt eget hem. Även om jag har förstått Anders argument om att det skulle innebära väldigt mycket jobb att lägga golvvärme i köket och badrummet så har det ändå kommit på tal minst en gång så fort vintern och kylan börjar att göra sig påmind. Framförallt då vi redan när vi flyttade in i huset haft planer på att renovera och därmed byta golv, skulle det självklart vara smartare att lägga golvvärmen i samband med detta.

Innan vi flyttade från vår kära lägenhet var golvvärme i badrummet en lyx som i alla fall jag vande mig snabbt vid. Och även om jag älskar att bo i vårt alldeles egna hus har det helt klart varit den sak som jag saknat mest av vårt tidigare boende. Att då även ha det i köket kan bara beskrivas som en dröm som går i uppfyllelse!

Som alltid när det kommer till renovering så har Anders haft inställningen att han skulle försöka göra så mycket av jobbet själv men med tanke på hur mycket han har haft att göra på jobbet på sistone så övertygade jag honom om att den här gången ta hjälp av någon som jobbar med det och kan få det gjort så snart som möjligt. Inte för att jag inte litar på att han skulle klara av det. Men både för hans skull och för att vi ska få det gjort innan vintern har passerat så började jag titta runt efter firmor som verkar vara bra och som har lång erfarenhet inom branschen. Jag vill också gärna få känslan av att jag kan lita på dem då det handlar om ganska mycket pengar.

Jag visade vad jag hittade för Anders och efter att vi gått igenom förslagen tillsammans så kontaktade han en golvläggare på en firma som som vi båda tyckte såg ut att vara rätt för oss. Vi fick förklarat för oss att eftersom de använder sig av två olika golvvärmesystem när det kommer till just golvvärme så vill han gärna komma bort och se hur vi har det innan han säkert kan säga vilket system som hade passat oss bäst. Oavsett vilket det blir så var han i alla fall säker på att de skulle kunna hjälpa oss. Så nu hoppas vi bara på att de har tid att utföra jobbet så tidigt som möjligt. Jag inväntar hans besök med korsade fingrar.

Med tanke på hur länge jag har tjatat om just detta så känns det här som ett stort steg i rätt riktning och jag kan inte tänka på annat just nu än att få laga mat med värme under fötterna när kvällskylan drar in. I min bok är detta något som bara kan beskrivas med ett ord. Lycka!

Giha golvvärmesystem ger behaglig vattenburen golvvärme hemma